Wat is nieuw?

De Amsterdam City Index 2020 kent vijf thema’s: ondernemersklimaat, bereikbaarheid, veiligheid, kwaliteit openbare ruimte en economie. Elk thema heeft een eigen hoofdstuk, eigen (f)actoren en trends en dus een eigen indexcijfer. We hebben gekozen voor in totaal 38 indexcijfers (voor-heen waren het 26 cijfers). Maar dat is nog niet alles. In de laatste edities van de City Index gaven we al veel meer ruimte aan ‘de stem van de ondernemer’. Daarin zetten we nu een volgende stap. 

De ondernemers uit de binnenstad hebben in een online enquête van Ruigrok NetPanel hun mening gegeven over de vijf thema’s en dat wordt gewaardeerd met en uitgedrukt in één rapportcijfer voor elk van de thema’s. Zo bieden we in één oogopslag een vergelijking tussen wat de cijfers zeggen en wat de ondernemers in Centrum XL vinden. Het gebied Centrum XL is weergegeven op het kaartje achterop dit boekje.

Voorgaande jaren mondde de Amsterdam City Index altijd uit in 1 cijfer. Dit jaar hebben we ervoor gekozen de ontwikkelingen op de thema’s uit te diepen. Daar past ook bij dat we een gemiddeld indexcijfer en een gemiddeld rapportcijfer geven per thema in plaats van een allesomvattend cijfer. We denken dat dit beter laat zien wat de ondernemer vindt, meer inhoud geeft aan de indexonderdelen en meer inzicht geeft in de bestaande situatie.

Download de Amsterdam City Index (PDF)

Klik voor een grotere afbeelding

Deel de Amsterdam City Index 2020, kies je platform!

Nieuws A’dam City Index

De Nieuwe Amsterdam City index wordt mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsoren:

Publicaties van voorgaande jaren zijn te bekijken op ISSUU