Amsterdam City heeft het college & de raad van Amsterdam deze brief gestuurd.

Hieronder kort de strekking van de brief.

Ondernemers in de Amsterdamse Binnenstad weten natuurlijk ook dat niemand echt antwoord kan geven op die vraag. Maar wij willen heel duidelijk maken dat wij ons heel erg slachtoffer voelen van de telkens weer opnieuw genomen beperkende maatregelen door het kabinet.

Uit alle cijfers blijkt dat de ondernemers in de Binnenstad van Amsterdam het hardst getroffen worden door deze maatregelen. Als belangrijke bestemming voor Amsterdammers en mensen van buiten missen wij heel veel klanten en omzet. En dat vanaf van het begin van de crisis. Zelfs in de voor anderen zo voorspoedige zomer, bleven de omzetten bij ons nog steeds ver achter op voorgaande jaren.

Eis 1: Wij willen erkenning van de overheid van de veel slechtere positie van de Amsterdamse ondernemers dan elders.

Deze erkenning moet leiden tot aangepaste tegemoetkomingen van het Rijk en de Gemeente naast de algemene steunmaatregelen!

Bovendien zijn wij als Binnenstad-ondernemers verbijsterd door de aankondiging van de Gemeente dat per 1 januari a.s. de reclame belasting wordt ingevoerd. Wij zijn van mening dat dit wel het slechtst mogelijke moment is om deze heffing op te leggen. Bovendien is de wijze en de termijn waarop dit is aangekondigd voor ondernemers niet te verteren.

Eis 2: De aangekondigde reclamebelasting in Amsterdam moet direct van tafel!

Wij gaan ervanuit dat de Gemeente zal erkennen dat zij de bestuurlijke organisatie is om direct zelf actie te ondernemen. En dat zij tevens het Rijk zal bewegen om de specifieke positie van de binnenstad te vertalen in aangepaste steunmaatregelen.