Op maandag 24 augustus vond er een overleg plaats met de Burgemeester, Stadsdeelvoorzitter, KHN en Amsterdam City. In dat overleg kwam naar voren dat het experiment met de mondkapjes op ondermeer de Wallen, in de Kalverstraat en de Nieuwendijk op 31 augustus mogelijk gecontinueerd zou worden. Reden zou zijn dat de evaluatie dan nog niet klaar was.

Donderdag heeft Amsterdam City bij de Burgemeester en Stadsdeel voorzitter erop aangedrongen de proef op 31 augustus te eindigen – zoals afgesproken. De economische schade die sinds 5 augustus is aangericht door de mondkapjesplicht was niet meer te overzien. Bezoekers lieten Amsterdam links liggen en áls ze al in Amsterdam kwamen ontweken ze de gebieden waar je een mondkapje moest dragen.

Lees hier het bericht van de gemeente dat het mondkapjes experiment stopt.

Het is ons gelukt om de straatmanagers, namens de ondernemers van de Wallen, de Kalverstraat en Nieuwendijk input te laten leveren op het onderzoek zoals dat begin september wordt opgesteld.

Tevens heeft Amsterdam City de gemeente gevraagd betrokken te worden bij de beoordeling van de evaluatie van het dragen van mondkapjes.

Lees hier de mail zoals gestuurd op donderdag 27 augustus aan de Burgemeester en Stadsdeelvoorzitter.