Het is Nationale Klimaat Week 2022.

Zuinig met onze schaarse energie omgaan is belangrijk en urgent. Veel ondernemers doen mee met de actie ‘wij zijn open, maar de deur is dicht’. Nu de koudere periode is aangebroken, kiezen veel ondernemers er voor om, tijdens openingstijden, hun deur dicht te houden om energie te besparen. Het resulteert in minder energieverbruik, minder tocht en lagere kosten. De ervaring leert in onder andere de stad Antwerpen dat het aantal klanten gelijk blijft! Middels een Welkomsbordje bij de entree attendeert de winkel de bezoeker op bovenstaand.

Het eerste bordje is overhandigd door Dave Emons, Programma Manager Duurzaamheid Zakelijke Markt gemeente Amsterdam, Eward Koning, voorzitter BIZ Reguliersdwarsstraat en Jan Stoeltie, directeur Amsterdam City. Burgemeester Femke Halsema heeft het bordje in ontvangst genomen en ondersteunt het initiatief, natuurlijk.

De gemeente Amsterdam biedt ondernemers die meedoen een gratis deurbordje aan. Bent u lid van een BIZ, ondernemersvereniging of Amsterdam City en wilt u meedoen? Vraag dan vóór maandag 21 november een deurbordje aan via: https://www.besteleenbordje.nl/.