Wat is er open in de Amsterdam? Kan ik online bestellen bij winkels die nu dicht zijn? Het nieuwe platform ‘Open in de buurt’ (amsterdamcity.nl/openindebuurt) geeft tot op buurtniveau/straatniveau een overzicht van de winkel- en bestelmogelijkheden tijdens de lockdown.

Tijdens de tweede lockdown mogen alleen de essentiĆ«le winkels openblijven, de rest is noodgedwongen dicht. Maar iedereen die de lokale winkeliers, restaurants en bars een warm hart toedraagt, of simpelweg z’n spullen in de buurt wil kopen, heeft nu een praktische wegwijzer. Op het platform ‘Open in de buurt’ kun je per buurt en straat zien welke winkels en horeca open zijn, wat het adres van de webshop is en wat de afhaal- en bezorgmogelijkheden zijn. ‘Open in de buurt’ is een initiatief van Vereniging Amsterdam City en multidisciplinair ontwerp- en ontwikkelbureau Webtic.

Compleet overzicht

Alle Amsterdamse ondernemers kunnen op ‘Open in de buurt’ zelf hun gegevens invoeren, waarna ze direct zichtbaar zijn voor de bezoekers. Het platform geeft een zo compleet mogelijk overzicht van de winkel- en horecamogelijkheden in Amsterdam tijdens de lockdown. Mist er nog een winkel of horecagelegenheid? Attendeer de ondernemer op het platform en de mogelijkheid tot invoeren.

Support your local

Wil je iets kopen of bestellen? Check eerst ‘Open in de buurt’ voordat je besluit bij de grote online reuzen je inkopen te doen. Steun je lokale winkelier of restaurant!

Klik hier op het persbericht dat op 23 december verstuurd zal worden.