Wat is er open in de Amsterdam? Kan ik online bestellen bij winkels die nu dicht zijn? Het nieuwe platform ‘Open in de buurt‘ geeft tot op buurtniveau een overzicht van de winkel- en bestelmogelijkheden tijdens de lockdown. Zo kun je winkelen én de straten rustig en veilig houden.

Tijdens de tweede lockdown mogen alleen de essentiële winkels openblijven, de rest is noodgedwongen dicht. Maar iedereen die de lokale winkeliers, restaurants en bars een warm hart toedraagt, of simpelweg z’n spullen in de buurt wil kopen, heeft nu een praktische wegwijzer. Op het platform ‘Open in de buurt’ kun je op buurt- en straatniveau zien welke winkels en horeca open zijn, wat het adres van de webshop is en wat de afhaal- en bezorgmogelijkheden zijn.

Inspringen op behoefte

‘Open in de buurt’ is een initiatief van Vereniging Amsterdam City en multidisciplinair ontwerp- en ontwikkelbureau Webtic. “Het was onvoldoende zichtbaar wat wel open is, fysiek en online”, zegt Christine Govaert van Amsterdam City. “We merkten bij ondernemers, buurtbewoners en klanten dat hier behoefte aan was en willen hen allemaal zo goed mogelijk helpen. Zo is spontaan dit idee opgekomen, en razendsnel uitgewerkt.”

Geen onnodige verkeersbewegingen

Openindebuurt is opgezet om de online lokale webshops te promoten. “Het is nadrukkelijk niet bedoeld om traffic te generen,” zegt Christine Govaert. “Via de website is per straat te zien welke essentiële winkels en take aways open zijn. Dit helpt onnodige verkeersbewegingen te vermijden.”

Compleet overzicht

Alle Amsterdamse ondernemers kunnen op ‘Open in de buurt’ zelf hun gegevens invoeren, waarna ze direct zichtbaar zijn voor de bezoekers. Het platform geeft een zo compleet mogelijk overzicht van de winkel- en horecamogelijkheden in Amsterdam tijdens de lockdown. Mist er nog een winkel of horecagelegenheid? Attendeer de ondernemer op het platform en de mogelijkheid tot invoeren.

Support your local

Wil je iets kopen of bestellen? Check eerst ‘Open in de buurt’ voordat je besluit bij de onlinereuzen je inkopen te doen. Steun je lokale winkelier of restaurant!

 

Openindebuurt is in samenwerking met Webtic tot stand gekomen.