Het nieuwe vrijheidsbeeld op de kop van JAVA

Symbool van vrijheid en tolerantie

Soms is de tijd niet rijp voor een goed idee. Ties van Dijk van VOLA en lid van Amsterdam City vertelt: “Er moet iets komen op de kop van het Java eiland dat vrijheid symboliseert en waar bezoekers van Amsterdam heen gaan.” Jaren geleden al voorgesteld door Ties. Dit voorjaar had Ties het idee neergelegd bij de Academie van Bouwkunst net op het moment dat hoofd Architectuur Jan Richard Kikkert bezig was een passend onderwerp voor het laatste semester van dit studiejaar voor zijn studenten te vinden. De timing was perfect en nu dus uitgevoerd door studenten van de Academie van Bouwkunst. Het resultaat is verbluffend.

In het boek Vrijheidsbeeld Amsterdam staan de ontwerpvoorstellen voor het plan. De voorstellen zijn een baken voor tolerantie en een landmark voor toeristen in een tijd van toenemende intolerantie en groeiend toerisme.

45 ontwerpen

De Academie van Bouwkunst, het Conservatorium Amsterdam, De Hoge School van Amsterdam, ARCAM en VOLA NL BV maken onderdeel van dit Gesammtkunstwerk.
In het totaal zijn er 45 ontwerpen gemaakt door 45 eerstejaars studenten van de Academie van Bouwkunst.
Een student van het Conservatorium heeft een toepasselijke compositie gemaakt en twee studenten van de HVA Bedrijfseconomie zijn bezig een financiering- en verdienmodel te ontwikkelen.

Fictie?

Begin juni gepresenteerd bij ARCAM en nog tot 20 augustus te bewonderen.  Voor nu is het weliswaar fictie, wie weet wordt het ooit realiteit aan één van de IJ- oevers.
De expositie met 10 van de 45 ontwerpen is tot eind augustus te zien bij ARCAM, U bent van harte welkom.

In de pers

Parool, Cobouw, Bouwtotaal, architectuur.nl, ARCAM, AT5 en gemeente Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-07-26T09:44:42+00:00 juli 26th, 2017|Belangrijke kwesties, Drukte, Economie, Home - 1e bericht, Samen|