Voor iedereen zijn het nog steeds rare tijden. De meeste ondernemers hebben het nog moeilijk, sommigen beleven al betere tijden. Ook voor het Welkom Team Amsterdam is het 2021 tot nu toe nog een raar jaar geworden. Maar daar is per zaterdag 10 juli verandering in gekomen!

Een gastvrij onthaal voor onze bezoekers van de binnenstad.

Vanaf zaterdag 10 juli zijn de vrijwilligers van het Welkom Team voor het eerst sinds eind 2019 weer de straat op gegaan om de bezoekers aan Amsterdam welkom te heten en de weg te wijzen. De vrijwilligers hebben hun werk hervat om de bezoekers aan Amsterdam een gastvrije ontvangst te bieden en hen helpen de weg te vinden op de drukste pleinen van de binnenstad. Zo verwijzen ze op verzoek naar hotels, restaurants, musea, attracties, winkels en winkelstraten, markten, parken, openbaar vervoer etc. Ook geven ze adviezen ter voorkoming van zakkenrollerij. Ze hebben een brede kennis van Amsterdam en omstreken en beheersen diverse vreemde talen.

Voorlopig start het Welkom Team weer op het Stationsplein op vrijdag en zaterdag. Hopelijk volgen binnenkort de locaties Dam, Munt en Museumplein, afhankelijk van hoeveel extra vrijwilligers worden geworven. Doel is om uiteindelijk te groeien naar een team van ca. 80 vrijwilligers die het hele jaar door op alle belangrijke pleinen van het centrumgebied gastvrije aanspreekpunten vormen.

Lid worden van het Welkom team?

Klik hier als je lid wilt worden van het Welkom Team en onze bezoekers de weg wilt wijzen in onze mooie stad.

Nieuw bestuur Stichting

Recentelijk zijn twee nieuwe leden toegetreden tot het bestuur van de Stichting Welkom Amsterdam: René Wildeman (oud general manager Hotel Amsterdam / De Roode Leeuw) als voorzitter en René Kouwenberg (oud-directeur Passenger Terminal Amsterdam) als secretaris. Ronald Winkels, directeur van Amstour Holland, bekleedt nu de functie van penningmeester.
We danken voorzitter Carola Hoekstra, directeur van Stromma, en penningmeester Henk Philip, directeur van World of Delights en Tours&Tickets, voor hun jarenlange inzet voor de stichting en haar vrijwilligers.

Touringcarbeleid

Zoals jullie weten heeft de stichting zich destijds niet alleen over het Welkom Team ontfermd, maar behartigt zij al langer de belangen van de ‘touringcar-gerelateerde branche’. Dit zijn zowel de bedrijven die met touringcars rijden, als zij die er baat bij hebben dat het touringcarverkeer goed is geregeld in de stad. Vorig jaar is er een nieuw convenant met het College van B&W getekend, wat inhoudt dat de stichting een belangrijk aanspreekpunt voor het College blijft als het gaat om touringcar-gerelateerde vraagstukken.

Onderwerpen die zoal aan de orde zijn geweest de laatste drie jaar zijn:

• Project Stewards Touringcar (overgenomen door gemeente)
• Ondernemersoverleg Stationseiland (touringcarhaltes)
• Werkgroep Touringcars (voorheen werkgroepen Stationseiland en Zuidelijke IJ-Oever)
• Agenda Touringcar 2020-2025 (vorig jaar vastgesteld door gemeenteraad)
• Busstation CS (medegebruik touringcars tot stand gekomen)
• Bruggen en Kademuren (alternatieve routes)
• Knip Weesperstraat (gaat vooralsnog niet meer door)
• Overleg Autoluwe Stad (bereikbaarheid voor touringcars)
• Programma Luchtkwaliteit (elektrificering, ontheffingen en kleine touringcars)
• Werkgroep Laadvisie (oplaadpunten aan de rand van de stad)
• Werkgroep Ruyterkade Oost en Zouthaven (overstap rondvaart – touringcars)
• Werkgroep medegebruik OV-stations door touringcars (met overstap op metro)
• Werkgroep Touringcarparkeren Zeeburgereiland P+R Zeeburg (met Welcome Center)