Overlast op straat? Bel 14020 of meld online!

Sinds 1 december is het Binnenstad Offensief van start gegaan. Goede zaak want de overlast op straat was niet meer met een paar wijkagenten aan te pakken. Overlast melden kon natuurlijk al veel langer maar nu zijn er ook mensen op straat die per direct kunnen reageren. Overlast melden kan direct per telefoon of digitaal.

Bel 14020

Vanuit hier wordt u 24 uur per dag doorverbonden met de meldkamer Handhaving en Toezicht.
Wanneer bellen? Als u last heeft van mensen op straat in Stadsdeel Centrum. Hinderlijk rondhangen, wildplassen of schreeuwende mensen? Allemaal redenen om direct te bellen.
U krijgt direct te horen of een handhaver ter plaatse kan gaan kijken. Als dat niet mogelijk is, is uw melding niet voor niets geweest. Door te melden maakt u duidelijk waar de problemen zich voordoen. De gemeente kan deze informatie gebruiken om de handhavers zo goed mogelijk in te zetten.

Meld online

OverlastĀ meldenĀ  online kan via amsterdam.nl. Ook de meldingen via internet vanuit stadsdeel Centrum worden direct doorgegeven aan de meldkamer, zodat daar waar mogelijk meteen kan worden opgetreden. Mensen die al eerder overlast hebben gemeld kennen dit als de MORA melding oftewel Melding Openbare Ruimte Amsterdam.

Dring overlast terug

Het vereenvoudigen van meldingen en de directe opvolging ervan zijn een direct gevolg van het binnenstad offensief. Met 140 politiemensen en handhavers wil de gemeente de criminaliteit en overlast in de binnenstad terug te dringen en de leefbaarheid te vergroten. Voorwaar een goede zaak maar vooralsnog een tijdelijke maatregel. Amsterdam City gaat zich inzetten om na deze periode genoeg mensen op straat te houden om de leefbaarheid van eenieder te bevorderen.

 

2017-06-07T14:42:05+00:00 maart 16th, 2017|Drukte, Economie, Veiligheid|