Paleiskwartier – de aanval op de hotdogkar

De Dam en omstreken is van iedereen. Van de buitenlandse bezoekers, de bezoekers uit de omgeving van Amsterdam, maar toch zeker van de Amsterdammers zelf. Niet zelden hoor je bewoners: in het Centrum, daar kom ik niet meer. Mij te druk. En dat is jammer.

Twee goede redenen om het Paleiskwartier te bezoeken

  1. In het Paleiskwartier slaag je altijd. Zoek je iets van kleding of schoenen en ze hebben niet in het Paleiskwartier…veel succes.
  2. Vergeet vooral de verborgen parels niet in het gebied; Amsterdam Museum – Arti et Amicitiae – Beurspassage en minder verborgen maar zeer prominent: Het koninklijk Paleis.

Over die drukte; waarom is het er druk? Omdat er altijd iets leuks te beleven is! Er zijn genoeg momenten dat het minder druk is zoals voor twaalven op maandag, dinsdag, woensdag.

En dan de hotdog karren. Amsterdam City ziet die liever verdwijnen. Genoeg eten in de omgeving, daar hebben we de karren niet voor nodig.

Een derde reden om het Paleiskwartier te bezoeken is de Poppenkast op Dam.  “JAN KLAASSEN!! ACHTER JE!!”

 


Saskia Albrecht – Tulp Festival
Richard Francke – Dam
Marcel Schonenberg – Damrak/Beursplein

Het Paleiskwartier is o.a. door medewerking van Amsterdam City tot stand gekomen. Het Damrak, Dam, Rokin, Kalverstraat, Heiligeweg en Nieuwendijk hebben promotioneel de handen ineen geslagen maar zullen niet hun eigen identiteit verliezen.

Dit gebied heeft alles wat Amsterdam aantrekkelijk maakt. Voor bezoekers, maar vooral ook voor Amsterdammers zelf. In het Paleiskwartier komt alles samen: het meest complete winkelaanbod, flagschip stores, hoogstaande horeca, wereldberoemd vermaak en bijzondere musea.  En dit alles in de meest historische delen van de stad.

Een dagje Amsterdam is niet compleet zonder een bezoek aan het Paleiskwartier!

2017-04-04T08:05:15+00:00 maart 30th, 2017|Economie, Nieuws uit de buurten, Samen|